Таро


 

Първо, няма такова нещо като “истинско значение” на картите Таро.
Второ, картите Таро само посочват какво евентуално ще се случи, ако вие продължите да вървите по пътя, по който вървите в момента или евентуално това, което ще стане, ако промените този път.
Трето, картите Таро не дават готови отговори и не могат да вземат решения вместо вас. Те могат само да ви укажат положителните и отрицателните аспекти за вземането на едно решение, но то остава ваше както и неговите последици.
Четвърто, което със сигурност знаете, правите и обърнатите карти се тълкуват различно


Картите Таро са 78 на брой, разделени на Големи аркани (arcane – тайна) – 22, и малки аркани – 56.

Основни са Големите аркани, или наречени още Силните карти. Те имат най-голямо окултно значение и могат да се разглеждат и като етапи в развитието на човека – от Глупака, през Колелото на съдбата до съвършения символ на Света. Първите 11 карти олицетворяват първата половина от живота и са ориентирани към положителното взаимодействие и развитие. Другите 11 насочват към самовглъбяване и концентрация върху духовното самоусъвършенстване.
Добро тълкуване може да се направи само с тези 22 карти тъй като те са с тенденция да показват променливите сили, може да ви представи повече информация за начина, по който нещата в живото ви се променят или ще се променят.

По-статичните сили са представени от Малките аркани. Използването на Малките аркани наред с големите осигурява повече подробности при гадаенето.
Малките аркани са 56. разделени са на 4 “бои”: пентакли, чаши, жезли и мечове. Всеки вид се състои от 14 карти, като 10 от тях са номерирани. Останалите за всеки от четирите са – паж, рицар, кралица и крал.

Пентаклите отразяват действията на човека извън дома – амбиции, упорит труд за постигане на благополучие, финансово състояние, търговия, издигане, успехи.

Чашите са свързани с емоциите – творчество, любов, привързаност, брак, семейство.

Жезлите са картите на успеха, отразяват ума, света на идеите, интелектуалната мощ, парите, работата, но и финансовите трудности и неприятности.

Мечовете
символизират активността и прогреса, обратите и противопоставянето, предупреждават за опасности, беди, врагове и загуби. 

Make a free website with Yola